Uz pomoć jednostavnog trika jagode će danima ostati svježe

Radiosarajevo.ba
Uz pomoć jednostavnog trika jagode će danima ostati svježe
FOTO: Arhiv / Jagode

Mnogim se ljubiteljima jagoda ponekad dogodilo da posegnu u frižider za svojim omiljenim voćem samo da bi primijetili da su se raskvasile i počele truliti puno prije nego što su bili spremni na to.

Ako i vi obožavate jagode (a ko ih ne obožava?), donosimo vam jedan mali trik koji će vam pomoći da ostanu svježe jako dugo, a za to vam je potreban samo jedan sastojak koji sigurno imate u svom kućanstvu.

U zdjeli pomiješajte pola šoljice octa (sirćeta) i dvije i pol šoljice vode pa u to stavite jagode i pustite da se namaču nekoliko minuta. Ocat će uništiti sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje jagoda. Bez brige, kasnije nećete osjećati okus octa na jagodama.

Nakon toga temeljno osušite jagode pomoću papirnatog ubrusa. Što ih bolje osušite, duže će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u frižider, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ubrusima koji će pokupiti svu dodatnu vlagu, piše Readers Digest.

Ovaj trik možete iskoristiti i s drugim bobičastim voćem poput kupina i malina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije