Zamijenite omekšivač: Dodajte tri kapi ovoga za dugotrajni miris i mekoću odjeće

0
Radiosarajevo.ba
Zamijenite omekšivač: Dodajte tri kapi ovoga za dugotrajni miris i mekoću odjeće
Foto: Pexels / Mašina za veš/Ilustracija

Znate li da ne morate dodavati omekšivač u mašonu prilikom svakog pranja?

Možete izbjeći hemikalije i oprati svoju odjeću na ekološki način kako bi dugo mirisalo svježe i bilo mekše no ikad, a ova dva sastojka odlična su zamjena.

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupaonicu, ukloniti mrlje s pegle, mikrovalne pećnice, frižider, no sada ga možete koristiti i kao omekšivač. Preporučuje se koristiti jabukovo sirće i destilirano alkoholno sirće. U pretinac za omekšivač ulijte najviše 3 kašike sirćeta, uz ovu dozu veš neće biti poput sirćeta, a bit će nevjerojatno mekano i baršunasto.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Esencijalna ulja

Ako koristite omekšivač čisto zbog mirisa, postoji i prirodna varijanta. Mirisna, nježna i opojna, eterična ulja koriste se u kozmetici, masaži i osvježenju prostora, a njihove prekrasne mirisne note može upiti i veš.

Pomiješajte 2-3 kapi eteričnog ulja po izboru s 2 kašike sirćeta. Dobro ga promiješajte pa ga možete koristiti kao klasični omekšivač i uliti u mašinu, ali i kao sprej za prskanje po već opranoj odjeći, prenosi Najzena.

Za svjež miris možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i metvice; želite li da vam veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite bademovo ulje, dok će lavanda mirisati čisto i nježno, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije