Za sve ljubitelje čokolade: Recept za brz i jeftin kolač gotov za pola sata

0
Radiosarajevo.ba
Za sve ljubitelje čokolade: Recept za brz i jeftin kolač gotov za pola sata
Foto: Printscreen / Čokoladni kolač

Svi volimo čokoladne poslastice koje su jeftine, lagane i veoma brze za pripremu.

Ovaj kolač odgovara svim navedenim kriterijima, a idealan je za sve ljubitelje kakaa.

Za pripremu kolača neophodni su sastojci koje sigurno imate kod kuće, a gotov je za pola sata.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sastojci:

  • 125g maslaca
  • 200g šećera
  • 2 jaja
  • 200ml tečnog jogurta
  • 100g kisele pavlake
  • 200g brašna
  • 50-70g kakaa
  • 10g praška za pecivo

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika mlijeka
Kremasti desert bez pečenja: Napravite tortu od pudinga i banana

Kremasti desert bez pečenja: Napravite tortu od pudinga i banana

Priprema:

Omekšani maslac umutiti sa šećerom, pa dodati jaja i nastaviti mućenje. Dodati jogurt i kiselu pavlaku i opet sve izmiksirati.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve spatulom sjediniti. Podmazati pleh uljem ili maslacem (33 x 22cm), posuti brašnom, prodrmati pleh, pa višak brašna odstraniti.

Istresti smjesu za kolač, rasporediti i staviti da se peče 25 minuta. Pazite na kolač, ako ga duže pečete može da bude suh. Na dodir je mekan.

Najbolji recept za bosanske gurabije - mirišu na djetinjstvo i kuhinje naših starih

Najbolji recept za bosanske gurabije - mirišu na djetinjstvo i kuhinje naših starih

Ohladite kolač pa otopite čokoladu sa uljem i mlijekom na pari (manja šerpa sa čokoladom na veću šerpu sa ključalom vodom). Kolač preliti čokoladnom smjesom.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije