Za kosu srednje dužine: 3 frizure koje ovog proljeća odlaze u zaborav i 3 koje će biti in

0
Radiosarajevo.ba
Za kosu srednje dužine: 3 frizure koje ovog proljeća odlaze u zaborav i 3 koje će biti in
Foto: Instagram / Nosite li srednju dužinu kose?

Dotiče li vaša kosa ramena, seže li do ključne kosti ili završava u razini pazuha?

Onda imate kosu srednje dužine, to jest "midi frizuru"! Ova dužina kose savršena je za oblikovanje kreativnih frizura, ali i za nošenje ravne, kovrčave ili valovite kose, a da tokom dana ne postane previše "teška".

Donosimo ti koje su najpopularnije midi frizure za proljeće 2024. godine, koje možete koristiti kao inspiraciju prije sljedećeg posjeta frizeru ili stiliziranja u vlastitoj kupaonici.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Out: Klasična shag frizura
In: Strukturirani dugi bob

Naravno, stepenasto ošišana kosa je i dalje cool. Međutim, više neće biti tako jako popularna u proljeće 2024. godine. Lagane "stepenice" istaknute valovima i kovrčama, stvaraju izvrstan boho štih koji još uvijek izgleda ležerno čak i pri visokoj vlažnosti zraka. Stajling se može kombinirati s bilo kojom dužinom kose, ali stručnjaci radije predlažu look s dugim bobom.

Out: Zaglađena kosa
In: Wet waves frizura

U proljeće 2024. godine nosit ćemo "mokri izgled kose" opušteno i ležerno, piše Miss7. Osnova su valovi koje stvarate u kosi peglom za kosu. Zatim upotrijebite gel za kosu koji ima sjajni finiš. Savjet: Nemojte nanositi gel direktno na kosu kako bi ga bolje dozirali, nego ga radije lagano raspodijelite na dlanovima pa onda nanesite na kosu. 

Out: Niski konjski rep
In: Halfie hair

Rep uvijek funkcionira, ali kako bismo vješto istaknuli kosu srednje dužine, u proljeće 2024. preferirat će se takozvane "halfie frizure": polupodignuti rep ili polupodignuta punđa ili pak pola kose pričvršćeno kopčom za kosu - da, tako je jednostavno! Ne postoje granice kreativnosti kada je stiliziranje u pitanju. Pletenica (ili polupletenica, tačnije) također je dobra ideja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije