Vrijeme je za nar: Korisni savjeti kako ga najbrže očistiti
Radiosarajevo.ba
Iako mnogi vole nar ili šipak, odustaju od jela isključivo zbog kompliciranog čišćenja.
Međutim to ne smije biti razlog jer je šipak jako zdrav i blagodeti za naš organizam su ogromne zbog konzumacije ovog voća. Sadrži velike količine vitamina C, te folne kiseline i vitamina A i E, a od minerala posebno mjesto zauzima kalij.
Nar sadrži više antioksidanata od brusnice i narandže, a jedan plod ima tri puta veći antioksidativni potencijal od crnog vina i zelenog čaja. Ovi se sastojci brzo apsorbiraju iz probavnog sistema i nisu toksični.
Jedna od tehnika čišćenja nara je udaranje. Udaranjem zrna sama ispadaju bez da dolazi do njihovog pretjeranog uništavanja ili curenja soka.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.