Vrijeme je za desert: Jeste li probali Spaghetti eis kolač?
Donosimo vam recept divne poslastice, koja je najčešće namjenjena svim početnicima u kuhinji, kao i i prezaposlenim ženama ali i muškarcima.
Sastojci:
- 250 g pudinga od vanilije
- 250 g mascarpone sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 1 čajna kašika ekstrata vanilije
- 250 g milerama
- 2 kašike šećera u prahu
Za crveni fil:
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
- 400 g jagoda
- 2 kašike šećera
- 60 ml vode
- 2 supene kašike gustina
- 60 ml vode
Starinska poslastica: Recept za kolač "na čaše" s jabukama, grizom i orasima
Za kore:
- 1 veliko pakovanje piškota
- 300 ml mlijeka
- 50 g ljuskica bijele čokolade
Priprema:
1. Za kore u kalup slažite piškote namočene u mlako mlijeko u dva reda.
2. Za bijeli fil prvo umutite čvrs šlag i u njega dodajte puding od vanilije, maskarpone i mileram te ostale sastojke i izmiksajte da dobijete glatku smjesu.
Francuska svilena pita: Najlakši recept za čokoladnu fantaziju koja se topi u ustima
3. Pola bijele kreme rasporedite po piškotama pa stavite opet piškote pa ostatak kreme.
4. Za crveni fil u šerpicu stavite jagode sa vodom i šećerom i nek vrije dok se jagode počnu raspadati. Tada štapnim mikserom napravite pire i u njega dodajte gustin razmućen u vodi i dobro ukuhajte. Prohlađenu masu od jagoda izlijte po kolaču i ohladite preko noći u frižideru.
Ukrasite ljuspicama bijele čokolade, piše Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.