Vjeruje se da svaka kuća treba imati nešto od ovoga drveta: Kažu da donosi sreću

0
Radiosarajevo.ba
Vjeruje se da svaka kuća treba imati nešto od ovoga drveta: Kažu da donosi sreću
Foto: Pixabay / Ilustracija

Cedar je drvo iz roda četinjača koje najviše cvjeta u jesen. Raste u visokim planinskim predjelima, ali se često može vidjeti u parkovima i kao ukras.

Prema vjerovanjima, zbog njegove izrazite moći i energije koju posjeduje, svaka kuća bi trebala imati barem jedan predmet izrađen od ovog drveta.

Ovo stablo također ima drugačiji ritam od ostalih vrsta drveća: cedar ne pokazuje svoju aktivnost tačno u određenim satima kao druga stabla, već ovisno o vanjskim okolnostima.

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Na primjer, ljeti kada je oblačno, "budi" se u 10 sati ujutro, a kada je vedro, "budi se" u zoru; tada se "odmara" preko dana od 15 do 16 sati. Navečer je cedar "aktivan" do 23 sata, a zatim "spava" tokom noći. Zimi mu životni ciklus nije prekinut kao kod drugog drveća, ono je "budno", samo "spava" mnogo duže, prenosi Espreso.

Vjerovanja kažu da svaka kuća treba imati barem malo cedrovine jer samo jedan komadić cedrovine sadrži ogromnu količinu pozitivne energije. Također, stara vjerovanja kažu da cedrovo drvo može pomoći u postizanju uspjeha u poslu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije