Više nikada nećete štedeti na proizvodima za kosu, evo zašto

0
Radiosarajevo.ba
Više nikada nećete štedeti na proizvodima za kosu, evo zašto
Facebook / Eksperiment

Ako štedite na proizvodima za kosu i trudite se da na rafovima drogerija izaberete što jeftiniji šampon, evo zašto vam se to na duge staze zapravo neće isplatiti.

Nedavno je frizerka i vlasnica salona Rachel Trach iz Sjedinjenih Američkih Država na društvenim mrežama podijelila video koji je preko noći postao viralan, a u kome jasno pokazuje zašto bi trebalo da uvijek birate što kvalitetnije proizvode za pranje kose, prenosi Ženablic.rs.

Rachel je eksperiment izvela sa ekstenzijama kose ofarbanim u ljubičasto, a koristila je dvije vrste šampona - onaj profesionalno koji ona koristi u salonu i čija je cijena oko 20 funti i jeftini običan šampon koji je platila 5 funti.

U jednu čašu stavila je malo jeftinog šampona, a u drugu malo onog skupljeg i dobro ih promiješala. 

Potom je u obje čaše stavila po pramen ofarbane kose - voda u kojoj je skup šampon poprimila je maglovitu, sivu boju, dok je voda sa jeftinim šamponom za svega nekoliko sekundi postala potpuno ljubičasta.

Eksperiment - undefined

Facebook: Eksperiment

"Napravila sam mali eksperiment. Proizvod profesionalnoga salona protiv jeftinog proizvoda", napisala je frizerka na Facebooku.

Jasno je da jeftini šamponi i regeneratori brže ispiraju farbu za kosu, pa će samim tim vaša kosa kraće biti blistava i sa izraženom bojom. 

Ipak na Facebooku su se javili i brojni korisnici koji tvrde da je ovo čista propaganda, te da oni nikada nisu imali probleme sa upotrebom povoljnih šampona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije