I kosa stari: Evo kako to možete usporiti

0
Radiosarajevo.ba
I kosa stari: Evo kako to možete usporiti
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Posljednje dvije godine u fokusu beauty industrije definitivno je starenje, pa je tako veliki broj linija fokusirano na sprječavanje pojave bora, dubokih linija te općenito 'umornog' izgleda kože.

No, naše lice nije jedino koje može odavati tačan broj svjećica na rođendanskoj torti.

Starenje je sasvim prirodan proces kroz koji prolazimo baš svi, ali ono što čini razliku jeste njega koja taj isti proces može mrvicu usporiti, barem kada je fizički izgled u pitanju.

Sjajna kosa koja se s lakoćom stilizira karakteristika je mlade kose, ali ono što može potaknuti njezino starenje nisu zapravo godine, već načini njezinog tretiranja. Korištenje raznih preparata za bojenje kose, stiliziranje, feniranje i peglanje itekako doprinose njezinom starenju.

Kosa se zapravo nalazi na vrhuncu svoje mladosti u dvadesetim godinama, a zatim dolazi do njezinog hronološkog starenja.

Ovaj proces može biti ubrzan grubim tretiranjem same kose.

Da kosa stari najbolje se može primijetiti po izgledu vrhova, pa tako oni mogu biti suhi, lomljivi, tanki i beživotni. Ono što je najdjelotvornije rješenje za vraćanje mladolikog izgleda kose jeste šišanje oštećenog dijela, ali i promjena frizure.

Na primjer, dužina kose oko 2 centimetra ispod brade sjajna je opcija za sve tipove kose, te odgovara svakom obliku lica. Osim što je jednostavna za održavanje, također skriva podbradak i opuštenu kožu, stoga uvelike doprinosi mladolikom izgledu.

S druge strane, ako šišanje nije opcija za vas, uvijek možete testirati neki od anti age proizvoda za kosu, piše Fashion.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije