Viralni TikTok trik: Očistite masnu rernu sa samo jednim limunom i malo vode

0
Radiosarajevo.ba
Viralni TikTok trik: Očistite masnu rernu sa samo jednim limunom i malo vode
Foto: Printscreen / TikTok / Čišćenje rerne

Može li se rernazaprljana od zagorjelih ostataka hrane i masnoće zaista očistiti bez proizvoda koji sadrže hemikalije? Jedna je žena na TikToku podijelila trik koji mnogi već slijede i koji ima više od deset miliona pregleda.

"Pokažite mi nešto što vidite svaki dan, ali prerijetko koristite za svakodnevne poslove", kaže ona u videu pa dodaje kako "je limun jedna od podcijenjenih namirnica, iako je očito izvrstan u kućanstvu čak i za čišćenje", piše The Sun.

U svom videu stručnjakinja s računa @Washy_Wash u zdjelu ubacuje limun izrezan na kriške i vodu, a zatim zdjelu stavlja u rernu i zagrijava je na 200°C.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Iako ne precizira koliko vremena treba 'peći' vodu i limun, neko je u komentarima napisao između 20 i 30 minuta, nakon čega u posudu s vodom i limunom moči krpu pa s njom riba rernu.

Na kraju videa žena je pokazala kako korištena krpa izgleda nakon čišćenja, a prljavština je dokaz da savjet očito djeluje.

"Savršeno! Tako čistim svoju mikrovalnu!", napisala je pratiteljica.

"Ja za rernu koristim samo sodu bikarbonu i vodu, ali isprobati ću i ovo", dodala je druga.

@washy_wash

#foryou #lifehack #yum

♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije