Od ove čudesne maske izgledat ćete 10 godina mlađe

Radiosarajevo.ba
Od ove čudesne maske izgledat ćete 10 godina mlađe
Arhiv / Ilustracija
Primjena rižinog ulja ili riže u prahu može promijeniti teksturu i jasnoću kože, što znači da je može učiniti glatkom i eliminirati tamne mrlje.

Kako piše Worldhealthinfo riža je bogat izvor linolne kiseline i skvalena, snažnog antioksidansa koji potiče proizvodnju kolagena u koži.

To je tvar koja čuva kožu od bora. Osim toga, skvalen štiti kožu od štetnih sunčevih zraka. Velika količina vitamina E i gama oryznol su prisutni u riži, koja štiti zdravlje srca i snižava holesterol.

Riža ima nevjerojatne učinke u pomlađivanju kože, što mnogi ljudi ne znaju, ali Japanci znaju. Pročitajte recept za masku temeljen na riži.

Za pripremu maske, trebat će vam:

- 3 kašike riže

- 1 kašika mlijeka

- 1 kašika meda

Nakon što skuhate rižu, procijedite je, a na stranu stavite vodu u kojoj se riža kuhala. U rižu dodajte kašiku zagrijanog mlijeka i miješajte. Nakon što dobijete smjesu, dodajte med.

Nanesite masku na čistu, suhu kožu i pustite da se osuši. Nakon toga, skinite masku i operite lice vodom u kojoj je riža kuhana.

Rižina voda ima antioksidativna i ljekovita svojstva koja je vlaže i poboljšavaju cirkulaciju. Ova voda će vam dati zdravu i hidratiziranu kožu. Također, to vam pruža blagu zaštitu od sunca.

Učinite ovaj postupak jednom sedmično najmanje, ako želite osjetiti prednosti i izgledati deset godina mlađe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije