Uz ovih pet trikova kosa će nakon spavanja izgledati sjajno

0
Radiosarajevo.ba
Uz ovih pet trikova kosa će nakon spavanja izgledati sjajno
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Kao što veliku pažnju posvećujemo njezi kože prije spavanja, na isti se način možemo pobrinuti i za izgled kose jednostavnim trikovima u misiji njenog sjajnog izgleda kada se probudimo. 

Za sjajnu i zdravu kosu

Prioritet u postizanju zdravog izgleda kose trebala bi predstavljati njena opskrba dovoljnom količinom vlage. Kosu jednostavno navlažite ili prethodno operite, a zatim nanesite proizvod poput noćne maske. Zatim ju zavežite u punđu i nakon osam sati sna izgledat će sjajno i zdravo, a kako vam se jastučnica ne bi zaprljala, na nju postavite peškir, piše tportal.hr

Trik protiv ispucalih vrhova

Najveća noćna mora za sve dame koje se trude pustiti kosu da raste nesumnjivo su ispucali vrhovi, a kako biste ih spriječili, svoju pamučnu ili lanenu jastučnicu zamijenite svilenom. Zahvaljujući spavanju na svilenoj jastučnici kosa će se manje trljati o površinu tkanine i samim time manje lomiti.

Za definirane uvojke bez topline

Ako ste jedna od onih dama koja se može pohvaliti valovitom kosom i prirodnim uvojcima, postoji vrlo jednostavan način da im vratite definiciju preko noći, a sve što će vam trebati je obična majica ili prostirka. Kosu navlažite ili operite, a zatim na pramenove nanesite sprej ili kremu za definiranje uvojaka. U majicu ili prostirku položite kosu, a zarolane rubove svežite. Ova tehnika osiguravanja definiranih uvojaka preko noći nosi naziv plopping. Ako imate prirodno ravnu kosu, a poželite joj podariti kovrčav izgled preko noći, pramenove jednostavno zavežite u manje ili veće punđe, a prije nego što učinite navedeno, navlažite kosu i nanesite proizvode za prirodno oblikovanje kovrči.

Manje lomljenja kose

Općenito vrijedi pravilo da nikada ne bismo trebali ići u krevet s raspuštenom i mokrom kosom, jer tada su ispucali vrhovi neizbježni. Ako niste pobornica feniranja, prije spavanja razmotrite ideju o vezanju pletenice. Sljedećeg jutra kosa će izgledati manje ispucalo i zdravo, a zauzvrat će rezultirati i blago valovitim izgledom. Čak i kod izrazito suhe kose savjetuje se da pletete pletenicu prije spavanja. Na taj način kosa doživljava manje trenja i više je zaštićena od lomljenja.

Za veći volumen

Nema svatko vremena ujutro ponovno brzo oprati kosu kako bi joj osigurao svjež izgled i volumen. Stoga koristimo ovaj jednostavan trik: samo stavite malo suhog šampona na kosu. I to ne ujutro, već prije spavanja (ne zaboravite iščešljati ostatke jer će u protivnom završiti na jastuku). Na taj se način sebum upije preko noći i lako se sprječava nakupljanje masti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije