Uvijek aktuelna: Frizura koja stoji svima i djeluje magično

0
Radiosarajevo.ba
Uvijek aktuelna: Frizura koja stoji svima i djeluje magično
Foto: Losarys / Ilustracija

Ako ste se ikada zapitali postoji li dužina kose i frizura koja stoji svakoj ženi, odgovor je — DA.

U pitanju je kosa koja seže do ključne kosti, zbog čega je ova dužina dobila naziv clavicut (lat. clavicula — ključna kost).

Frizeri je nazivaju čudotvornom jer se na njihovim klijentkinjama pokazalo da izvrsno stoji kako damama okruglog lica, tako i onim srcolikog, ovalnog, kockastog...

I ona zaista djeluje magično: ravnoj i tankoj kosi pomaže da postigne volumen, a čvršćoj, bujnijoj i kovrdžavoj će pomoći da svoj volument ukroti.

Ako se opredijelite za kratak bob i imate kovrdžavu kosu, on može da se rasprši pri vrhovima i učini da lice djeluje šire, što se ne dešava ako se opredijelite za ovu frizuru jer ona lijepo uokviruje lice i sav efekat krajeva kose ostaje ispod njega.

Velika prednost je i to što se lako oblikuje, ne izvija se tako lako pri krajevima i daleko je bolje rješenje ukoliko ste planirali da skratite kosu za jesenju i zimsku sezonu.

Bez obzira na to hoćete li nositi ravnu ili loknastu kosu, sigurno se nećete pokajati ako se odlučite za ovu dužinu, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije