Jednostavna za održavanje: Ovo je najpopularnija tehnika bojenja kose

Radiosarajevo.ba
Jednostavna za održavanje: Ovo je najpopularnija tehnika bojenja kose
Foto: Unsplash / Ilustracija

Ako ste brineta i razmišljate o promjeni, a klasična plava boja nije opcija, možda biste trebali isprobati jednu od najpopularnijih tehnika bojanja kose - balayage.

Već godinama, balayage se nalazi na samom vrhu želja klijenata, a to uopće ne čudi s obzirom na to da je riječ o tehnici koja mnogima pristaje, jednostavna je za održavanje, a kosi daje na volumenu.

Govoreći laičkim rječnikom, balayage je zapravo tehnika nanošenja boje za kosu, a pritom se oponaša način na koji bi kosa prirodno posvijetlila na suncu. Boja se ne nanosi izravno na korijen, nego od sredine prema kraju vlasi, za razliku od klasičnog bojanja kose, pojasnili su stručnjaci za WhoWhatWear.

Najbolja stvar balayage tehnike je ta što ima toliko različitih interpretacija, sve ovisi o frizeru kojem ste dali svoje povjerenje kad je frizura u pitanju. Originalno, radi se o francuskoj tehnici, a u doslovnom prijevodu znači "pomesti boju na kosu".

Kao što je prethodno navedeno, balayage je idealan jer se ne zahtijeva veliku brigu pa ne morate stalno razmišlljati o izrastu. Na kosi se stvara potpuno personaliziran look, izgleda neutralno, a idealna je za one koji žele suptilniju promjenu.

"Balayage funkcionira s različitim tipovima kose i na različitim dužinama, a upravo se u tome skriva njegova čarolija. Ako se odlučite za balayage, jedino za što se treba pobrinuti je da je frizer prilagodi vašoj kosi, odnosno da ga "personalizira", rekli su stručnjaci za WhoWhatWear.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije