Uskršnja torta: Ukusan, jednostavan i jeftin desert za vašu prazničnu trpezu

Radiosarajevo.ba
Uskršnja torta: Ukusan, jednostavan i jeftin desert za vašu prazničnu trpezu
Foto: Kurir / Uskršnja torta
Sigurno za Uskrs želite obradovati svoje ukućane ukusnom tortom, a recept koji vam donosimo je pravi pogodak kada je najradosniji praznik u pitanju.

Priprema:

1. Skuhajte puding u mlijeku s 200 gr šećera (prije toga odvojite oko 100 ml mlijeka da razmutite prah pudinga). Ohladite puding pa ga spojite s margarinom umućenim i omekšanim na sobnoj temperaturi.

2. Kalup kome se skida obruč obložite samoljepljivom folijom. Svaki keks premazujte kremom i redajte uspravno u kalup s čije ste unutrašnje strane stavili traku od pek papira zbog kasnijeg lakšeg vađenja torte.

3. Kad završite uspravno redanje keksa, premažite odozgo ostatkom fila i poklopite keksom. Tortu ostavite u frižider, da prenoći u frižideru. Sutradan skinite obruč od kalupa i pek papir, pa tortu okrenite naopako na pleh.

Nafilujte umućenim šlagom.

Savjet: za efektniji izgled tortu ukrasite malim čokoladnim jajima, šarenim bombonicama ili nečim drugim po želji i uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije