Ukusno i jednostavno jelo: Teleći gulaš
Teleći gulaš je jelo koje rijetko da neko može odoljeti. Ukusno i fino jelo uz prilog riži, tjestenini ili krompiru, savršen je ručak.
Sastojci za četiri osobe:
1 kg teletine
200 gr crvenog luka
4 vk biljnog ulja
1 vk slatke crvene paprike
750 ml goveđeg temeljca
1/2 limuna
125 gr kiselog vrhnja
1 vk brašna
Traži se osoba sa video snimka: Sarajlija otišao po dijete u džamiju, pa mu neko ukrao cipele
Kako spremiti teletinu:
Teletinu isjecite na kockice po želji. Luk očistite i sitno nasjecite. U dubljoj šerpi zagrijte ulje ubacite luk i kratko popržite dok postane staklast.
Dodajte crvenu papriku izmješajte i odmah podlijte sa malo hladne vode. Sad dodajte teletinu i dinstajte dok ne ispari tečnost koju je meso pustilo. Uspite vruć goveđi temeljac, dodajte sok i naribanu koricu 1/2 limuna i kuhajte poklopljeno na tihoj vatri oko sat i pol.
Povremeno pogledajte pa poželji dospite još malo tople vode. Probajte meso da li je kuhano, pa nastavite kuhati i doavati vodu sve dok ne bude meko, pa po ukusu posolite i pobiberite.
Slijedeći korak: Izvadite meso na tanjir pa u šerpu dodajte kiselo vrhnje i brašno i dobro ga umješajte metlicom za mućenje da nema grudvica. Pustite da kuha 10-15 min, vratite nazad meso i još kratko prokuhajte.
Poslužite po želji i uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.