Uklonite nabore na odjeći bez peglanja: Evo šta trebate napraviti

1
Radiosarajevo.ba
Uklonite nabore na odjeći bez peglanja: Evo šta trebate napraviti
Foto: Pexel / Peglanje / Ilustracija

Sigurni smo da ste sto puta pomislili - Joj, da barem ne moram peglati. Skoro svima mrski posao koji oduzima, budimo iskreni, i vrijeme i energiju, najradije bi izbrisali gumicom, zar ne?

Zato nas je posebno razveselila vijest da je jedan stručnjak za pranje rublja otkrio kako ukloniti nabore s odjeće bez peglanja. On, kaže, da se to može uz pomoć spreja kojeg sami možete napraviti.

"Sve što trebate učiniti je dodati kašicu regeneratora ili regeneratora u prokuhanu ili destiliranu vodu i pomiješati u bočici s raspršivačem - tako je jednostavno", rekao je stručnjak Jason Higgs za The Sun. Nakon što ste nanijeli sprej, preostaje vam samo lagano poprskati naborana područja i ostaviti odjevni predmet da se osuši nekoliko minuta.

BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Nalet vrućina, pa serija hladnih fronti i osvježenje"

BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Nalet vrućina, pa serija hladnih fronti i osvježenje"

No, pripazite i ne pretjerujte! Pretjerano sprejanje može imati suprotan učinak.

Još jedna tehnika koja ne zahtijeva mnogo truda je objesiti izgužvanu odjeću u kupaonicu dok se tuširate. Dok se opuštate u vodi, vruća para će vašu odjeću riješiti svih neželjenih bora. Treći način da se riješite naborane tkanine je korištenje vlažnog peškira. Uzmite svoju odjeću i stavite je na ravnu površinu.

Pronađite peškir koji je dovoljno velik da pokrije cijelu vašu odjeću i dovoljno ga navlažite da bude vlažan na dodir, ali da ne kaplje. Kada ste gotovi, položite peškir izravno na odjevni predmet i pritisnite rukama, izravnavajući nabore.

"Kada smočite peškir, koristite toplu vodu. Toplina će pomoći da se nabori lakše povuku", savjetovao je Higgs. Nakon što nabori nestanu, odjevni predmet možete ostaviti da se osuši na zraku, prenosi DD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije