Uklonite masnoću i neugodne mirise: Kako najlakše očistiti rešetku roštilja?

1
Radiosarajevo.ba
Uklonite masnoću i neugodne mirise: Kako najlakše očistiti rešetku roštilja?
Foto: Unsplash / Ilustracija

Nakon ugodnog dana i ukusnog roštilja, slijedi ne tako primamljiv posao čišćenja roštilja.

Stoga su ovo korisni savjeti koji će vam pomoći da na jednostavan način očistite rešetku roštilja i uklonite masnoću i neugodne mirise te pripremite roštilj za sljedeće druženje. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da brzo očistite svoj roštilj.

Sirće i crveni luk

Za čišćenje električnih roštilja najbolje rješenje je korištenje sirćeta i crvenog luka. Prvo zagrijte roštilj i poprskajte ga bijelim sirćetom kako bi se masnoća što prije otopila. Nakon toga ćete skinuti masnoću s luka, tako što ćete očistiti rešetku s polovicom luka. Roštilj također očistite zgužvanom aluminijskom folijom, te na kraju isperite vodom.

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Sirće i voda

Roštilj možete vrlo jednostavno očistiti alkoholnim sirćetom. Pomiješajte jednake dijelove vode i sirćeta, zatim stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mješavinu vode i sirćeta. Rešetku roštilja ostavite u vrećici da odstoji preko noći da se masnoća razgradi. Nemojte zaboraviti sljedeći dan oprati rešetku vodom, prenosi D&D.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu, pomiješajte je s vodom u omjeru jedan prema tri, pa spužvom i mješavinom sode bikarbone i vode očistite rešetku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije