Probuditi svijest / Udruženje Srce za djecu pokreće kampanju Borba za dan više

02. 04. 2021. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokreće kampanju Borba za dan vise koja će trajati do 13. maja.

Ovo Udruženje svakodnevno radi na poboljšanju statusa djece oboljele od raka u društvu te olakšanju procesa liječenja koje je izuzetno stresno, kompleksno i teško, kako za dijete, tako za cijelu porodicu.

U tom procesu nekoliko je ključnih faktora. Svakako, neki od njih su kvalitetna psihološka podrška, podrška sistema i ona najvažnija, podrška društvene zajednice.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice se nerijetko osjećaju neshvaćenima, te kao da su ostali sami oči u oči sa najvećim neprijateljem.

Stoga Udruženje kroz razne kampanje pokušava ukazati na to koliko su bitni podrška, razumijevanje i pomoć svih dijelova društva u njihovoj borbi za život.

"Iza nas i pred nama su izazovna vremena, kako za cijelo društvo, tako i za ugrožene kategorije. Jedna od tih kategorija su djeca oboljela od raka kojoj treba puno razumijevanje i velika podrška njihove društvene zajednice, a koje su zanemarene usljed velikih problema s kojima smo se suočili u posljednjoj godini dana", saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Cilj kampanje je probuditi svijest ljudi i podsjetiti ih na to koliko mogu biti važna karika u lancu podrške, koliko mogu doprinijeti svojim dobrim.

“Želimo podsjetiti naše društvo koliko je važno ostati čovjek, biti od pomoći drugima u najtežim vremenima i da je veliko svako naše najmanje dobro djelo", poručili su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA