Udruženje Srce za djecu pokreće kampanju Borba za dan više

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Srce za djecu pokreće kampanju Borba za dan više
Foto: Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka / Važna je podrška

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokreće kampanju Borba za dan vise koja će trajati do 13. maja.

Ovo Udruženje svakodnevno radi na poboljšanju statusa djece oboljele od raka u društvu te olakšanju procesa liječenja koje je izuzetno stresno, kompleksno i teško, kako za dijete, tako za cijelu porodicu.

U tom procesu nekoliko je ključnih faktora. Svakako, neki od njih su kvalitetna psihološka podrška, podrška sistema i ona najvažnija, podrška društvene zajednice.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice se nerijetko osjećaju neshvaćenima, te kao da su ostali sami oči u oči sa najvećim neprijateljem.

Stoga Udruženje kroz razne kampanje pokušava ukazati na to koliko su bitni podrška, razumijevanje i pomoć svih dijelova društva u njihovoj borbi za život.

"Iza nas i pred nama su izazovna vremena, kako za cijelo društvo, tako i za ugrožene kategorije. Jedna od tih kategorija su djeca oboljela od raka kojoj treba puno razumijevanje i velika podrška njihove društvene zajednice, a koje su zanemarene usljed velikih problema s kojima smo se suočili u posljednjoj godini dana", saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Cilj kampanje je probuditi svijest ljudi i podsjetiti ih na to koliko mogu biti važna karika u lancu podrške, koliko mogu doprinijeti svojim dobrim.

“Želimo podsjetiti naše društvo koliko je važno ostati čovjek, biti od pomoći drugima u najtežim vremenima i da je veliko svako naše najmanje dobro djelo", poručili su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije