Udobno, elegantno, opušteno: Ovo je pet pravila za nošenje mokasina

Radiosarajevo.ba
Udobno, elegantno, opušteno: Ovo je pet pravila za nošenje mokasina
Foto: Pinterest / Ilustracija

Jedan od komada koji značajno unaprjeđuje stil svakog muškarca su i vanvremenske mokasine.

Ovaj model obuće karakterizira udobnost i mogućnost kombinovanja kako sa sportskim casual komadima tako i sa formalnom odjećom. Mogu se pronaći u različitim modelima, sa zanimljivim detaljima i bojama.

Ukoliko u isto vrijeme želite da izgledate elegantno i opušteno onda su mokasine najbolji izbor za vas, piše Men's Health. 

Ilustracija - undefined

Foto: Pinterest: Ilustracija

Ovo su neka od najvažnijih pravila za nošenje mokasina: 

DRŽITE SE KLASIKE

Poput drugih klasičnih modela cipela, i mokasine možete pronaći u širokom dijapazonu boja. Ipak, najbolja opcija su klasični modeli napravljeni od udobne i kvalitetne kože sa kožnim pertlama i ukrasnim detaljima. Što se tiče boje preporučujemo sve neutralne nijanse, poput smeđe, sive ili teget.

NABAVITE NAZUVICE

Poželjno je da vaši članci budu vidljivi. Ne morate da izbegavate čarapa u potpunosti, a kao najidealnije rešenje su se pokazale nazuvice koje pružaju udobnost a pritom su jedva vidljive.

KRAĆE PANTALONE

Veliki broj muškaraca kombinuje mokasine sa nekoliko puta podvrnutim pantalonama pa izgledaju kao da su upravo došli sa ribarskog broda. Rješenje su malo kraće pantalone ili farmerke koje će se prostirati do visine članaka na nogama.

ODLIČNE UZ POLO MAJICU 

Mokasine su komad koji pripada preppy stilu pa se zato sjajno dopunjuju sa čino pantalonama i polo majicama. Te odjevne komade birajete u neutralnim i pastelnim tonovima a stil možete dopuniti noseći pletene kaiševe i retro modele sunčanih naočara.

ODRŽAVANJE

Što su mokasine napravljene od kvalitetnije kože to će i njihov oblik biti postojaniji i lepši. Košu redovno održavajte sredstvima za čišćenje i poliranje kožne obuće. Nije preporučljivo da ih nosite po kišnom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije