Učinite da maljave noge postanu prošlost

Radiosarajevo.ba
Učinite da maljave noge postanu prošlost
Foto:Pixabay / Ilustracija

Djevojke s izrazito maljavim nogama u stalnom su problemu.  Njima je brijanje nogu prava noćna mora. Ako ste jedna od njih, otkrivamo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se što brže i lakše riješite dlačica, i da vam one što sporije i rijeđe rastu. 

Topla kupka  - Važno je da ih brijete iz korjena ili što bliže njemu. Do korjena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se vaše dlačiće najbolje osloboditi. 

Pjena za brijanje  - Nije namjenjena samo za mušku bradu, već i za ovakve probleme. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite pjenu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože i tako vam omogućiti da skinete dlake najbliže korjenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu. 

Piling  - Riječ je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve stanice sa površine kože, koje smanjuju djelotvornost brijanja brijačem. Sve što se savjetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima. 

Način brijanja - Zaboravite brijanje dlaka u smijeru njihovog rasta. Korjenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smijeru od smijera rasta dlaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije