U subotu isprobajte nove okuse piva na prvom Craft Blocku

Radiosarajevo.ba
U subotu isprobajte nove okuse piva na prvom Craft Blocku
U subotu, 08. jula 2017. godine od 12 do 21 sat bit će održan prvi Craft Block, događaj koji će u predivnom ambijentu bašte i koncept dućana Kutcha,u ulici Skenderija 15 u Sarajevu, okupiti umjetničke i pivarske obrte iz naše zemlje.

Tako će na jedan dan, ovaj jedinstveni prostor u centru grada, ugostiti čak 40 proizvođača koji stvaraju novu generaciju proizvoda na bh. tržištu.

Koncept dućan Kutcha događajem Craft Block otvara sezonu programa u bašti ovog multifunkcionalnog prostora. Tako će u u sklopu događaja biti izloženi proizvodi za kuću 38 bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, rasvjete, ukrasa za dom, programa za djecu i umjetnina, dok će se u bašti predstaviti pet bosanskohercegovačkih kraft pivara s više od 20 vrsta piva, restoran ukusne ulične hrane Superfood kao i promocija nove kolekcije sarajevskog lifestyle branda Molimao.

Kako raste broj pivnica s vlastitom proizvodnjom sljubljivanje hrane i piva postaje sve popularnije, a novo tržište proizvoda malih obrtnika sve zanimljivije. Zato će na Craft Block događaju posjetioci moći isprobati najbolja bosanskohercegovačka craft piva Gelender, The Brew Pub, Oldbridž, Castrum i Semizburg u kombinaciji s burgerima restorana ulične hrane Superfood.  

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije