Trik za najbolje kokice iz mikrovalne: Na dnu vrećice ne ostaju zrna kukuruza - pročitajte uputstvo
Kokice su mnogima omiljena grickalica, a pogotovo kada se radi o onima koje se pripremaju u mikrovalnoj peći.
Iako vjerojatno mislite da ih pripremate tačno kako treba, moguće je ipak radite određene pogreške. Zasigurno vam na dnu vrećice često ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, a kako se to ne bi događalo, potreban vam je samo jedan jednostavan trik, piše Daily Mail.
Dovoljno je, kako i stoji na uputstvu za upotrebu, da zagrijete mikrovalnu prije ubacivanja kokica. U uputstvima piše sljedeće:
Hajrudin Ćuprija nakon presude Alenu Plehu: 'Sin me je odmah nazvao i kazao - babo, malo'
Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu zagrijavanjem šoljice vode oko jednu minutu. Šoljicu zatim izvadite prije nego što ubacite kokice. Također, prije nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi se sol ravnomjerno rasporedila.
Na pozadini vrećice postoje i druge upute za pripremu kokica vrijedne pažnje, uključujući podizanje kokica s dna mikrovalne pećnice i stavljanjem preokrenute posude ispod vrećice.
To, naime, dovodi vrećicu u liniju s 'grijačem' mikrovalne pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto vrijeme.Također, zaustavljanje i pokretanje mikrovalne pećnice tokom pečenja, može dovesti do loših rezultata.
Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokice mogu biti gotove između jedne minute i 15 sekundi i pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pečenje, kada dobijete savršenu količinu.
"Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na dvije do tri sekunde između pucanja", također piše na paketu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.