Trik za čišćenje podova: Stavite plastičnu vrećicu na metlu i olakšajte sebi kućanske poslove

0
Radiosarajevo.ba
Trik za čišćenje podova: Stavite plastičnu vrećicu na metlu i olakšajte sebi kućanske poslove
Foto: Printscreen / Plastična vreća na metli

Kućanski poslovi često su zamorni, a čišćenje podnih površina savršen je primjer.

Bez obzira na to usisavate li ili metete, ovaj zadatak uzima dosta vremena, a ponekad ne uspijevate dosegnuti baš svaki kutak s nakupljenom prašinom.

Osim toga, koliko puta vam se dogodilo da je prljavština zapela za čekinje metle pa ste je rukama morali uklanjati, a onda se rasipala po drugim prostorijama?

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

No, nema potrebe za očajavanjem, internetom kruži jedan trik za čišćenje poda. On ne zahtijeva posebne vještine ili znanje, nego samo malo kreativnosti - divit ćete se ‘svojem izumu‘.

Suočeni s prašinom, prljavštinom, mačjim ili psećim dlakama koje leže posvuda i u svakom uglu, na četku metle stavite običnu plastičnu vrećicu i zavežite ili selotejpom zalijepite za dršku.

Tako prašina i dlake neće zapinjati za čekinje, a kad uklanjate vrećicu pokušajte je preokrenuti, rukama pridržavajući sadržaj "s vanjske strane", kako biste ga zadržali unutar vrećice, bez rasipavanja, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije