Trik od pet sekundi: Evo kako možete očistiti tvrdokorne mrlje iz vaše kupaonice

0
Radiosarajevo.ba
Trik od pet sekundi: Evo kako možete očistiti tvrdokorne mrlje iz vaše kupaonice
Foto: Pexels / Ilustracija

Trik za čišćenje kupaonice od pet sekundi obećava da "nema više mrlja od tvrde vode". Stručnjakinja za čišćenje podijelila je svoj najbolji savjet za uklanjanje tvrdokornih mrlja s tuševa i slavina, čime će kupaonica ponovno zablistati.

Koliko god žudjeli za opuštajućom kupaonicom u kojoj se možete relaksirati i dugo kupati u kadi, stvarnost je da ovo može biti jedna od prostorija u domu koju je najteže održavati čistom i blistavom.

Tvrdokorne mrlje od vode, poznate i kao kamenac, mogu se vrlo lako nakupiti na tuševima i slavinama, zbog viška minerala koji se nalaze u tvrdoj vodi, a može ih biti prilično teško očistiti.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Srećom, vješta stručnjakinja za čišćenje sada dijeli svoj "trik od pet sekundi" za uklanjanje ovih mrlja, a ne može biti jednostavnije.

"Utrljajte vosak za svijeće na slavinu. Nema više mrlja od tvrde vode", savjetuje Marilyn.

@mmarilyn__442

Works great! #fyp #homehack #lifehackstiktok #lifetipsandtricks #bathroomhack #iwastodayyearsold #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks

♬ Makeba - Jain

Snimka prikazuje Marilyn kako trlja običnu svijeću po slavini, prije nego što ispere vosak, uz napomenu da savjet odlično funkcioniše. Površina tek očišćene slavine izgledala je prekrasno, sjajno i bez mrlja, ostavljajući mnoge njene pratitelje impresioniranima.

"Oduševljena sam, mrzim mrlje od vode", zahvalni su, "Ovo će mi promijeniti život, radim to odmah čim dođem kući", pisali su.

Sve što trebate učiniti je utrljati vosak na slavinu, glavu tuša ili vrata tuša, potpuno sve prekriti, potom ostatak voska isprati toplom vodom i sapunom, otkrivajući novu svjetlucavu površinu. Najbolje od svega jest što je trik također prilično štedljiv, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije