Tri načina kako da se riješite mirisa luka sa ruku

Radiosarajevo.ba
Tri načina kako da se riješite mirisa luka sa ruku
Kuhanje je zadovoljstvo, ali ima trenutaka kada dođe preko glave – u situacijama kada, recimo, sjeckate i dinstate crni luk.

Osim suza, kod luka smeta i miris koji ostaje na rukama i kada ih dobro operemo. Predlažemo kako da se riješite tog mirisa.

LIMUNOV SOK

Potopite ruke u limunov sok i ruke će mirisati prijatno i svježe, jer sastojci iz limuna neutrališu nezgodan miris luka.

SIRĆE

Sirće pomješajte sa vodom i nakon toga pranje ruku sa hladnom vodom otvara pore, omogućujući spornom mirisu da još dublje prodre u kožu.

KUHINJSKA SO

Možete napraviti smjesu od kuhinjske soli i vode, kojom ćete dobro istrljati ruke. Osim što će neutralisati miris, ova smjesa će poslužiti i kao praktičan piling za ruke, piše Blic.rs.

Bitna napomena:

Kada dinstate luk miris "pogađa" i kuću. Otvaranje prozora se podrazumjeva, a mi vam savetujemo da jednom mjesečnom izdinstate veću količinu luka. Dio iskoristite, a dio zamrznite. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije