Tri načina da zaštitite svoj dom od zimskih oluja i nevremena

1
Radiosarajevo.ba
Tri načina da zaštitite svoj dom od zimskih oluja i nevremena
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Budući da se očekuje hladno i snježno vrijem, donosimo popis za provjeru kako bi vaš dom bio topao i spreman za zimu u slučaju nužde.

Ako niste sigurni šta učiniti tokom snježne oluje i želite pripremiti svoj dom za snijeg, pogledajte ovaj brzi i jednostavan kontrolni popis o najboljem načinu da svoj posjed učinite otpornim na zimu.

Zaštitite cijevi

Zaštita cijevi od smrzavanja jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti kako biste zaštitili svoj dom od zimske oluje, jer će se voda smrzavanjem širiti i uzrokovati mnogo problema u kući.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Cijevi mogu puknuti i uzrokovati poplave na temperaturama nižim od 0 C, a oštećenje zamrznutih cijevi može koštati vlasnike kuća hiljade maraka.

Stručnjaci toplo preporučuju izolaciju vodovodnih cijevi koje bi mogle postati prehladne, zatvaranje svih vanjskih slavina za vodu i odvajanje crijeva. Također se preporučuje da termostat ostavite na 18 stepeni, ne niže od toga.

Stručnjakinja objašnjava: Kako pravilno podesiti radijator i uštedjeti stotine maraka

Stručnjakinja objašnjava: Kako pravilno podesiti radijator i uštedjeti stotine maraka

Zadržite toplotu začepljivanjem pukotina, curenja i propuha

Možete zaštititi svoj dom od oluje i pobrinuti se da bude spreman za snijeg tako da prođete kroz svoju nekretninu i potražite načine na koje hladan zrak može procuriti unutra. Ne samo da će ovo održati vaš dom toplijim tokom snježne oluje, već će vam pomoći i uštedjeti novac na računima za struju.

Erin Hufflstetler, stručnjakinja s web stranice za uređenje doma The Spruce, rekla je da je začepljivanje rupa oko kuće jedan od najboljih načina da zaštitite svoj dom od niskih temperatura.

Neka podovi budu pokriveni

Propuh također može dolaziti iz drvenih podova i jedan je od najčešćih uzroka curenja toplote iz prostorije.

"Također možete postaviti prostirke po cijelom domu, posebno u sobama s velikim rasponima golih drvenih podova, kako biste jednostavno zagrijali svoj dom", savjetuje građevinska kompanija Home Tales, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije