Tri horoskopska znaka koja se ne znaju pakovati za put

Radiosarajevo.ba
Tri horoskopska znaka koja se ne znaju pakovati za put
Sezona je godišnjih odmora. Većina nas jedva čeka priliku da otputuje na željeno odredište, no proces mentalne pripreme i pakovanja za put - različit je od pojedinca do pojedinca.

Rođeni u zemljanim znakovima poznati su po tome da se temeljito pripremaju za putovanje, dok pripadnici zračnih znakova tome pristupaju manje ozbiljno pa nerijetko nešto zaborave ponijeti, zametnu ili izgube.

Blizanci

Bezbrižni Blizanci obično se počinju pakirati četvrt sata prije početka putovanja. Stavom "lako ćemo" izluđuju one koji su prisiljeni s njima putovati, a i one koji ih ispraćaju. Ako vidite nekog ko trči prema autobusu ili vozu koji je već krenuo s polazišta, to je vjerojatno Blizanac. S obzirom na to da su zbrkani, često zaboravljaju gdje su stavili nešto važno, poput dokumenata ili karte. Nije isključeno ni da će tik prije putovanja u drugu državu shvatiti da im je istekla lična ili pasoš.

 Ribe

One su toliko uzbuđene prije samog putovanja da se ne uspijevaju usredotočiti na proces pakiranja. Iako će početi s pripremom na vrijeme, zbog nedostatka smisla za praktično slagat će odjevne i druge predmete bez ikakvog reda i logike. Budući da ne pamte i ne bilježe što su već spakirali, redovno nešto vitalno ostave kod kuće. Jednom su to dokumenti, drugi put punjač za mobitel, treći put brijaći aparat, odnosno pribor za depilaciju.

Vaga

Obožavaju putovati, no njihov je problem pažnja usmjerena na pogrešne stvari. Budući da ne znaju što će htjeti obući kad se nađu na odredištu, više puta će puniti, prazniti i opet puniti putne torbe. Koliko god ponavljale ovaj proces, na kraju će njihova prtljaga biti puna odjeće, cipela i nakita "za svaki slučaj", da bi se po dolasku sjetile da su "zaboravile ono najvažnije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije