Trend nenošenja hlača i dalje traje...: Alternativa su gaćice sa šljokicama koje koštaju 8.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Trend nenošenja hlača i dalje traje...: Alternativa su gaćice sa šljokicama koje koštaju 8.000 KM
Foto: Instagram / Trend nenošenja hlača vlada modnim pistama

U svijetu mode postoje trendovi koji dođu i prođu, a tu su i oni za koje se čini da se zadržavaju puno duže nego što smo očekivali. Jedan takav trend koji nastavlja osvajati modni svijet je odvažan čin nenošenja hlača.

Da, dobro ste čuli i ne, nije modni promašaj. Hrabar pokret odustajanja od hlača i prihvaćanja gaćica kao alternative, dobio je i novi zaokret s Miu Miu kreacijom gaćica/hlača sa šljokicama. U godini u kojoj moda pomiče granice kreativnosti i samoizražavanja, Miu Miu je postao pionir svojim inovativnim pristupom ovom rizičnom trendu.

Poznat po svom avangardnom dizajnu i sposobnosti da bez napora stopi visoku modu s uličnim stilom, Miu Miu je ponovno uhvatio duh našeg vremena.

U 2021. godini vidjeli smo mainstream oživljavanje takozvanog whale taila, odvažnog trenda iz 90-ih koji uključuje provirivanje tangi iznad ruba hlača, a prošle godine slavne osobe nisu mogle prestati nositi prozirne haljine.

Ove godine se nastavlja trend vidljivog donjeg rublja u obliku nošenja gaćica umjesto hlača. Nosili su ga slavni poput Belle Hadid, Kendall i Kylie Jenner, cijelu proljetnu i ljetnu sezonu, kada su brendovi kao što su Bottega Veneta, Coperni i Tom Ford debitirali s lookovima bez hlača na modnim pistama.

Nadalje, za sezonu jesen/zima 2023. je i Miu Miu odlučio zadirkivati uzvanike modelima u gaćicama, bez hlača, na modnoj pisti. Emma Corrin tada je nosila mekanu dolčevitu boje devine dlake, donje rublje sa zlatnim šljokicama i prozirno crne najlonke s narančastim sandalama, koje je popratila crnom torbicom u stilu clutcha, nonšalantno bačenom na pregib lakta.

Kylie Jenner
Foto: Glamour: Kylie Jenner

Glumica je nosila svjetlucavo donje rublje kao hlače, podižući look Kendall Jenner na novu svjetlucavu razinu, i pritom je izgledala nevjerojatno. "Doslovno, samo ovo. Volim te @miumiu, hvala ti", napisala je Corrin na Instagramu uz sliku iz backstagea revije.

Glumica se proslavila ulogom princeze Diane u seriji The Crown, a ova 27-godišnja zvijezda poznata je po tome što na crveni tepih dolazi u odvažnim i jedinstvenim odjevnim kombinacijama. Emma je tako 3. septembra prisustvovala Miu Miu Photocallu tokom 80. Venecijanskog filmskog festivala u Veneciji, kada je ponovno viđena u odvažnoj kombinaciji gaćica bez hlača:

Zanimljiva povijest nenošenja hlača

Kao što svi znamo, ovo nije prvi put da je Miu Miu kreirao ovakve odvažne komade! Na reviji Miu Miu proljeće/ljeto 1996. (koju je otvorila 21-godišnja Chloë Sevigny) Kate Moss je hodala modnom pistom u prozirnoj suknji i najlonskoj biciklističkoj jakni, podsjeća Miss7.

Gospođa Miuccia Prada znala je već tada da postoji duhovna otkačenost vezana uz izlazak u gaćicama i najlonkama kao što je nekada, ne toliko davne 1964. godine, to napravila Edie Sedgwick. Edie je studirala jazz balet i ubrzo se spojila s Andyjem Warholom i Factoryjem, naslijedivši Jane Holzer kao jednu od njegovih superzvijezda. Pojavila se u nizu njegovih filmova, uključujući Chelsea Girls i Poor Little Rich Girl. Sedgwick se oslobodila svoje garderobe i usvojila odvažan i mladenački prepoznatljiv stil gaćica koje se nose preko neprozirnih ili mrežastih najlonki, koji je bio inspiriran plesnim studijem. Već tada je Edie zaključila da je silueta gaćica i najlonki preudobna da se ne bi nosila i u javnosti, a Miu Miu gaćice ukrašene šljokicama zajamčeno će privlačiti pažnju ove sezone. Štoviše, toliko su poželjne da su rasprodane usprkos paprenoj cijeni od skoro 4000 eura. Jedan, sličan model još uvijek je dostupan za kupovinu:

Gaćice Miu Miu od 8 hiljada maraka
Radiosarajevo.ba: Gaćice Miu Miu od 8 hiljada maraka

Rizičan pristup nije novost u modnom svijetu i iako vam se u početku možda ne činiti prirodnim hodati svijetom bez donjeg dijela, celebrityji i modne piste pružaju inspiraciju za to kako učiniti da se ovaj look doima ležernijim i prirodnijim nego što je. Od dugačkih majica napravljenih tako da izgledaju poput mini haljine do blejzera i visokih čizama koje se nose uz visoke gaćice za privid veće pokrivenosti.

Jeste li dovoljno odvažni isprobati ovaj trend?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije