Teleća čorba bolja od one iz restorana: Jelo na kašiku koje "okrepljuje" organizam
Radiosarajevo.ba
Ukusna, zdrava i zasitna, teleća čorba u kombinaciji sa povrćem je pun pogodak, a ovaj recept jedan je od najboljih.
Sastojci:
- 300 g telećeg mesa
- glavica crnog luka
- 2 korijena peršuna
- list peršuna, sitno nasjeckan
- 3-4 mrkve
- so, biber
- puter
- limunov sok
- šafran
Način pripreme:
Meso narežemo na sitne kockice, posolimo i dinstamo na puteru s tanko nasjeckanim crnim lukom, mrkvom i korijenom peršuna.
Dubravko Barbarić za Radiosarajevo.ba: Želja nam je da se vratimo u Skenderiju, ali...
Kada je meso omekšalo, dodamo par kašičica brašna i dolijemo litar i po vode. Kuhamo dok mrkva i zelen ne omekšaju. Prije serviranja dodati soli, dosta bibera, limunovog soka i šafrana.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)