Svi griješimo kad pravimo tursku kafu i kvarimo joj okus: Evo kako je pravilno pripremiti
/ Komentari (3)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Hajde ne se ri te. Vi ćete reći da mi griješimo i davati recept za kafu.
pošećeriti vodu prije dosipanja kafe!?
Zurska kafa se peče i ne stavlja šećer nego se na tanjurić stavlja kocka sećera ilirahatluk. U posudi provrije voda a u đezvu se stavi kava i malo zapece. Nalije se voda malo jace od pola i mijesa. Dva tri puta prokuha i nakon toga dolijete vode do vrha. Koliko god puta to ponovite neki će je praviti shper a necij neće biti dobra. I da ne zaboravim. Zrna pecemo u sisu a najukusnija je kada se melje u rucnom mlinu neposredno prije kuhanja.