Styling trik: Znate li šta je 'sendvič' metoda odijevanja?

1
Radiosarajevo.ba
Styling trik: Znate li šta je 'sendvič' metoda odijevanja?
Foto: Instagram / Zanimljivi savjeti Lydije Tomlinson

Na društvenim mrežama svakog dana gledamo nove modne trendove, vraćanje starih, inspiriramo se outfitima modnih influencerica, ali učimo i nove modne trikove.

U viralnom videu, influencerica Lydia Tomlinson, pokazala je spretnu metodu kojom si možemo olakšati svakodnevno biranje outfita.

"Ako pogledate sendvič, ima kruh na vrhu i dnu i nešto različito od dodataka u sredini", započela je Lydia kod objašnjavanja "sendvič metode" odijevanja.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

"To stvara efekt ravnoteže, a isto se pravilo može prenijeti i u vaše outfite", pojasnila je ona.

Ovaj način odijevanje zapravo znači balansiranje jednog odjevnog komada u gornjem dijelu outfita s jednim u donjem dijelu te s nečim suprotnim u sredini.

Ovaj efekt možete postići s bojom, različitim tkaninama ili formom odjeće.

"Stvar je u tome da boju obuće uskladite s gornjim dijelom outfita, bojom košulje ili majice kako bi stvorili ravnotežu. Drugi način za postizanje ovog efekta je uz pomoć kaputa i jakni", kaže Lydia u videu.

U nastavku pronađite četiri street style primjera "sendvič metode" odijevanja!

Primjer 1
Kruh: džemper boje devine dlake i kaubojske čizme
Punjenje: prozračna bluza i bijele traperice

“Sendvič metoda” odijevanja ovdje je iskorištena na dva načina: bojom i materijalima. Uz džemper tamnije boje prebačen preko ramena, oštar izgled kaubojskih čizama manje je došao do izražaja, a debelo pletivo i kožne čizme odlična su suprotnost laganom materijalu bluze.

Primjer 2
Kruh: prozirna bluza i jednostavne sandale
Punjenje: traperice opuštenog kroja

Traper, čak i u svjetlijoj boji, ponekad može izgledati teško. No, uz lagani top i minimalističke sandale, široke traperice opuštenog, ravnog kroja izgledaju mekše, a cijeli outfit ima poseban, ljetni izgled.

Primjer 3
Kruh: košulja s puf rukavima i hlače širokih nogavica
Punjenje: remen oko struka

Ovdje je “sendvič” pravilo savršeno iskorišteno u smislu proporcija odjevnih predmeta. Voluminozni top i hlače širokih nogavica odlično su uravnoteženi širim remenom oko struka. Još jedan detalj koji je dodatno naglasio uspješnost metode je i izbor boja. Remen je crne boje, dok su top i hlače svijetlih nijansi zbog čega struk izgleda još tanje!

Primjer 4
Kruh: bež torbica i sandale
Punjenje: haljina u duginim bojama

Ovdje je “sendvič metoda” također ostvarena uz pomoć boja, no na nešto drugačiji način. Raznobojna haljina stavljena je u središte pozornosti te su stoga modni dodaci u neutralnim tonovima kako modna kombinacija ne bila neuravnotežena, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije