Stručnjak za trovanje hranom otkrio šta nikad ne bismo trebali jesti

Radiosarajevo.ba
Stručnjak za trovanje hranom otkrio šta nikad ne bismo trebali jesti
Stručnjak za trovanje hranom Bill Marler za Independent je otkrio koje bi namirnice trebalo izbaciti iz prehrane kako biste smanjili rizik od trovanja.

Marler je više od 20 godina svjedočio tužbama zbog trovanja i klijentima pomogao da dobiju oko 600 miliona dolara odštete.

On tvrdi da su ove namirnice najopasnije:

1. Sirove kamenice - Zbog globalnog zatopljenja, povećava se broj mikroba koji završavaju u ovoj deliciji.

2. Oprano voće i povrće u trgovinama

3. Prokulice i sirove klice - Salmonela i Escherichia coli se često mogu naći na klicama.

4. Sirovo meso - Uvijek uzimajte pečenije meso, zbog mogućnosti salmonele i Escherichije coli.

5. Sirova jaja - Iako su šanse od trovanja manje nego prije 20 godina, Marler kaže da one ipak postoje.

6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi - Preskakanje pasterizacije povećava rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije