Stručnjak za trovanje hranom otkrio šta nikad ne bismo trebali jesti
Marler je više od 20 godina svjedočio tužbama zbog trovanja i klijentima pomogao da dobiju oko 600 miliona dolara odštete.
On tvrdi da su ove namirnice najopasnije:
1. Sirove kamenice - Zbog globalnog zatopljenja, povećava se broj mikroba koji završavaju u ovoj deliciji.
2. Oprano voće i povrće u trgovinama
3. Prokulice i sirove klice - Salmonela i Escherichia coli se često mogu naći na klicama.
4. Sirovo meso - Uvijek uzimajte pečenije meso, zbog mogućnosti salmonele i Escherichije coli.
5. Sirova jaja - Iako su šanse od trovanja manje nego prije 20 godina, Marler kaže da one ipak postoje.
6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi - Preskakanje pasterizacije povećava rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.