Stručnjak otkrio: 'Ove patike nikada ne bih nosio jer mogu izazvati tumor'

1
Radiosarajevo.ba
Stručnjak otkrio: 'Ove patike nikada ne bih nosio jer mogu izazvati tumor'
Foto: Pexels / Ilustracija/Patike

Podijatar Paul otkrio je tri vrste obuće koje nikada ne bi obukao, a popularne mekane i lagane tenisice visoko su na njegovom popisu.

Paul redovno dijeli svoje savjete i trikove na društvenim mrežama. On je u nedavnom videu na TikToku objasnio zašto neće uskoro kupiti par omiljenih cipela.

"Ove patike napravljene su čvršće da vam prianjaju na stopala. Dakle, mogu vam stisnuti nožne prste i uzrokovati probleme poput neuroma, radi se o benignom tumoru, koji možete dobiti u stopalu", kazao je.

Evo kada počinje suđenje za genocid u Srebrenici

Evo kada počinje suđenje za genocid u Srebrenici

Još jedan razlog zašto je Paul protiv ovakvih patika je taj što su premekane.

"Vaše stopalo mora više raditi. Dakle, možete se osjećati dobro, ali kasnije tokom dana vaše je stopalo u stvari umornije", pojasnio je.

@paulthepodiatrist

Stepping out for a walk? Remember to always put your feet first and avoid wearing these three shoes #fypsg #lifestyle #fashion #footcare #footpain #podiatrist

♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Paul je također upozorio da ne nosite japanke jer mogu uzrokovati iskrivljenje nožnih prstiju, a opomenuo je i da su cipele na petu ponekad loše.

"Ne mrzim sve štikle jer je peta duga oko četiri centimetra u redu za većinu ljudi, Ali štikle imaju tako tanku podlogu. Moja kolegica je nedavno pala i slomila stopalo, tako da je veliki rizik od povreda. Jesu li štikle vrijedne toga?", rekao je, javlja Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije