Stručnjaci upozoravaju: Ove greške u njezi kože ubrzavaju starenje

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjaci upozoravaju: Ove greške u njezi kože ubrzavaju starenje
Foto: Pexels / Stimulirajte limfni tok putem masaže lica

Stručnjaci su analizirali 100 najgledanijih vodiča za ljepotu na TikToku kako bi pronašli pogreške u svakodnevnoj rutini mnogih tzv. influencera.

Otkrili su da čak 60 posto njih radi istu pogrešku zbog koje im koža brže stari. Kažu kako se radi o propustu koji najčešće rade početnici. 

"Greška je preoštronanošenje krema i ulja na kožu, jer prejako trljanje lica zapravo može potaknuti oticanje i nastanak bora tokom vremena", tvrde stručnjaci Fresha, kompanije koja se bavi međunarodnim wellness tržištem.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

I Američka akademija za dermatologiju (AAD) savjetuje ljudima da nježno očiste kožu, i to dva puta dnevno kako bi dulje izgledali mlađe.

"Prečesto i pregrubo ribanje može iritirati vašu kožu, a to ubrzava starenje kože. Nježno pranje pomaže u uklanjanju onečišćenja, šminke i drugih tvari bez iritacije kože", napominju.

Naglasili su kako mnogi ljudi najčešće zaboravljaju koristiti tonik za lice.

"Tonik je ključan za vraćanje prirodnog pH vašoj koži i pripremu za upijanje krema. To se posebno odnosi na hidratantnu kremu koja zadržavanjem vode daje koži mlađi izgled", savjetovali su, a prenosi Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije