Stručnjaci tvrde da je ovo frizura koja pristaje baš svakom obliku lica

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjaci tvrde da je ovo frizura koja pristaje baš svakom obliku lica
Foto: Pinterest / Tzv. "zalizana frizura"

Nije tajna da je upravo bob najpopularnija frizura posljednjih godina i da se sve više zvijezda odlučuje za kraću kosu - prije svega, zato što je bezvremenski i pristaje većini oblika lica. 

Međutim, kada se radi o tipu frizure koji stilisti za kosu najčešće ističu kao onu koja pristaje svima - mnogi se tu prilično iznenade...

Naime, stilisti tvrde da tzv. "zalizana frizura" (ili 'wet look') pristaje svima?

Iako je tekstura kose zapravo odgovorna za to hoće li vam određena frizura pristajati ili ne, kod zalizane kose je super to što ju zahvaljujući preparatima lako ukrotite - bez obzira na to imate li gušći, duži ili rjeđi tip kose.

Također, ovu frizuru možete nositi u različitim prilikama.

Znamo da na prvu izgleda kao da je zalizana kosa vrlo zahtjevna za postići - i da, ona zaista zahtjeva nekoliko koraka pripreme i vještine u rukama; ali jako ju brzo možete 'savladati'.

Sve što trebaš učinite jeste kosu namjestite na stranu na kojoj želite da bude zalizana i na taj dio (njen cjelokupan prednji dio) stavite vosak za kosu.

Zatim uzmite obične ukosnice i gusto ih postavite po kosi.

Zadnji korak je čak i nepotreban, ali ako želite looku dati visoki sjaj i dodatnu čvrstoću, dobro nasprejajte kosu s lakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije