Najbolje frizure za svaki tip kose: Laki trikovi najboljih frizera

0
Radiosarajevo.ba
Najbolje frizure za svaki tip kose: Laki trikovi najboljih frizera
FOTO: EPA / Ilustracija

Nije svaka frizura pogodna za sve vrste kose. U odnosu na strukturu dlake, britanski stilista je objasnio kako da odaberete idealnu frizuru.

Na primjeru četvorice klijenata, vlasnik salona ljepote u Londonu Michael Clark, pokazao je nekoliko stajlinga i šišanja. 

Pa tako, na gustoj i dugoj kovrdžavoj kosi najbolje će izgledati stepenasta frizura sa skraćenim prednjim pramenovima. Bonus je i što ovakva frizura ne zahtijeva stilizovanje, prenosi Mondo.

Ilustracija - undefined

FOTO: EPA: Ilustracija

Osobe koje imaju suhu kosu trebalo bi da skrate prednje pramenove, a zadnji dio kose da šišaju slojevito kako bi održali prirodan rast kose i volumen.

Osobe koje krasi teška i gusta najbolje bi bilo da dosta stepenuju kosu, a da im krajevi budu stanjeni. Na taj način će kosa izgledati meko i bujno.

Clark je preporučio osobama koje imaju tanku i lomljivu kosu da se šišaju "na suho", kako bi se postigao prirodni volumen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije