Stomatolog objašnjava: Zašto močenje četkice može štetiti vašem oralnom zdravlju?

0
Radiosarajevo.ba
Stomatolog objašnjava: Zašto močenje četkice može štetiti vašem oralnom zdravlju?
FOTO: Pixabay / Četkica i pasta za zube

Osim što mnogi od nas nisu svjesni kako pravilno prati zube, stomatolog Sahil Patel otkriva jednu od najčešćih grešaka koju činimo prilikom njege oralnog zdravlja - močenje četkice prije nanošenja paste.

Sahil Patel upozorava da, umjesto da poboljšava čišćenje, močenje četkice razrjeđuje pastu, s obzirom da već sadrži optimalnu vlažnost. Također, ističe da mnogi ljudi ne peru zube dovoljno temeljito te preporučuje početak čišćenja od zadnjih zuba.

"Preporučio bih da prvo počnete odostraga, što je često najteži dio za čišćenje. Ako počnete sprijeda, a zadnji dio ostavite za kraj, veća je vjerojatnost da ćete stati i odložiti ju, promašivši stražnji dio ili ne očistivši stražnji dio kako treba", objasnio je.

Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'

Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'

Što se tiče konca za zube, Patel sugerira upotrebu interdentalnih četkica, ističući njihovu učinkovitost u dosezanju teže pristupačnih područja između zuba, piše Večernji list.

"Četkice koje čiste između zuba mogu doći do problematičnih područja do kojih četkica za zube ne može doći i očistiti naš plak, što ih čini učinkovitijima od konca i dolaze u mnogim oblicima i veličinama kako bi osigurali dobro pristajanje", rekao je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije