Stiže nam Ramazanski bajram: Donosimo recept za naninu baklavu
Donosimo vam recept za baklavu koju su pravile stare nane, ne neće vam biti potreban mikser već samo kašika ili varjača.
Baklava se nekada pekla u starim pećima, dok se na njemu u isto vrijeme kuhala agda.
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovu baklavu su:
Zbog magle i danas otkazani pojedini letovi na Sarajevskom aerodromu
4 dc mlijeka
3 dc ulja
7 kašika u vrh pune brašna
15 ravnih kašika griza
200 gr mljevenih oraha
100 gr suhog grožđa
1 prašak za pecivo
preliv/agda
450 gr šećera
4 dc vode
Hranjiva bomba: "Zelena boginja" tjera bolesti i popravlja raspoloženje
Priprema:
1. Sve sastojke kašikom sjediniti, i sipati u pleh koji treba podmazati sa malo ulja i posuti prezlom.
2. Peći u okruglom plehu prečnika 28 cm, a dok se peče tijesto, prokuvati preliv od šećera i vode i vrućim preliti vruće. Tijesto će prilikom miješanja biti malo rjeđe ali tako treba, piše Coolinarka.com.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.