Stilistica tvrdi: Većina žena cijeli život pogrešno nosi grudnjake - evo kako da izaberete idealan

0
Radiosarajevo.ba
Stilistica tvrdi: Većina žena cijeli život pogrešno nosi grudnjake - evo kako da izaberete idealan
Foto: Pexels / Grudnjak

Jedna je stilistica kazala kako većina žena cijeli život pogrešno nosi grudnjake, a da toga nisu ni svjesne. Otkrila je da ako osjećate nelagodu zbog grudnjaka ili ste primijetili da vam grudi ne pristaju pravilno u korpu, možda nosite potpuno pogrešno donji veš.

Kenzie je, na Tik Toku, podijelila razne savjete za nošenje grudnjaka koji su promijenili njen život na bolje, prenosi Mirror.

Ova stilistica - koja se može pohvaliti s više od 450.000 pratitelja na računu @stylingwithkenzie - tvrdi da je 80% žena koje gledaju njen video nosilo pogrešnu veličinu grudnjaka.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Nastavila je: "Moj prvi posao nakon fakulteta bio je u kompaniji za luksuzni donji veš gdje smo bile obučavane kako pravilno izabrati grudnjak za svaku ženu, a ja ću vas sad naučiti svemu što sam naučila na toj obuci. Prvo - pristajanje trake grudnjaka je najvažnije. Traka bi trebala pristajati paralelno oko križa i ne biste je trebali moći izvući više od pet centimetara".

"Mnoge žene potpuno pogrešno odaberu veličinu korpe jer su zabrinute za dobro pristajanje, ali s vremenom će vam se grudnjak rastegnuti, pa biste trebali biti sigurni da kada isprobavate grudnjak prvi put da ga pričvrstite na najlabaviju udicu, a ne na najčvršću", nastavlja, "Broj dva - veličina korpe. Pristajanje vaše korpe ovisi o veličini vašeg torza ispod grudi. Kako se veličina torza mijenja, mijenja se i veličina korpe. Dakle, svaki puta kada vam se smanji veličina torza, trebala bi se povećavati veličina korpe'.

Stilistica je otkrila i da je izlijevanje grudi iz vrha korpe ili 'izlaženje sa strane' čest znak da ste se odlučili za premalu veličinu.

@stylingwithkenzie

these bra fitting tips changed my life #fashiontiktok #fashiontips #shopping #styletips #brafit #brafitting #fashioninspo #styleadvice #shoppingtips #bratips

♬ Aesthetic - Tollan Kim

Kenzie je dalje objasnila: "Ako vam je grudnjak opušten, naboran ili čak ima praznine, onda je vaša veličina korpe prevelika. Ovo bi moglo biti iznenađenje, ali vaše naramenice nisu tu kao podrška, već vaše korpe i traka pružaju potporu u grudnjaku".

"Broj tri - vaš oblik korpe je stvarno bitan. Postoji više od 25 različitih stilova grudnjaka, a većina popularnih trgovina ima samo pet, što znači da možda trenutno nosite pogrešan grudnjak. Nošenjem pravilnog oblika grudnjaka, vaše će grudi izgledati podignutije, ali što je najvažnije, osjećat ćete se udobnije", dodala je.

Otkako je podijelila video na internetu, komentare su preplavile žene koje su bile oduševljene njenim savjetima. Jedna je napisala: "Ovo je od velike pomoći! Sjajan video, hvala!", a druga se složila: "Odličan savjet! Tako istinit".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije