Stilista savjetuje: Ako imate više od 50 godina, ovakva odjeća je savršena za vas

1
Radiosarajevo.ba
Stilista savjetuje: Ako imate više od 50 godina, ovakva odjeća je savršena za vas
Foto: Screenshot/Instagram / Ilustracija

Žene u pedesetima su do sad vjerojatno naučile kakvi im krojevi i boje dobro stoje, kako će sakriti eventualne mane na svom tijelu i istaknuti ono najbolje, no jasno je da se svi s godinama mijenjaju te da nam ne stoji uvijek jednako dobro u šestoj deceniji u životu ono što nam je stajalo u tridesetima.

Ne znači da se s godinama morate slijepo povoditi za modnim pravilima, no većina modnih znalaca smatra da bi u zrelijim godinama trebali smanjiti drečave boje i napadne uzorke. To, naravno, ne znači da se omiljenih uzoraka morate u potpunosti odreći, no možete ih prilagoditi.

Trebate li ipak savjet stilista da otkrijete nove uzorke u kojima ćete uživati, poručuju – slobodno zaboravite na tačkice.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Postoji mnogo drugih načina da uživate u bojama i printevima i pronađete novi modni izričaj.

Cvjetni uzorak

Ovo je vječni uzorak, njegova moda nikada ne prolazi. S godinama možete samo malo mijenjati nijanse, prema boji kose i stilovima šminkanja koje ćete možda također poželjeti promijeniti.

Pravilo je da sitnijim damama bolje izgledaju manji cvjetići nego upečatljivi cvjetni motivi koji mogu 'progutati' figuru.

Grafički print

I ovdje se preporuča odabrati veličinu printa prema svojoj visini i težini. No, raznolikost motiva može biti dobra podloga da otkrijete haljine i bluze u kojima ćete ostaviti dojam. Slobodno se poigrajte s kontrastima i obrubima.

Životinjski print

Rok trajanja i ovog uzorka nikad ne prolazi, a ove je sezone posebno moderan. Kombinacija je bezbroj, a ako niste sigurni stoji li vam ovaj print dobro, odvažite se jedan takav model ponijeti na odmor. Vidjet ćete da će vam osvježiti garderobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije