Stručnjakinja tvrdi: Ove frizure su najbolje za žene starije od 40 godina

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjakinja tvrdi: Ove frizure su najbolje za žene starije od 40 godina
Foto: Instagram / Frizura

Savladali smo lekciju da godine nisu relevantne ni za što već samo osjećaj koji je u nama. Frizerka i stručnjakinja za kosu otkriva koje su najbolje frizure za žene starije od 40 godina.

Ne vjerujemo da postoje stroga modna ili beauty pravila za žene određene dobi, vjerujemo da svaka treba slijediti svoju prirodu, energiju i ličnost. Za kakvu god promjenu se odlučili, smisao nije da bježimo od onoga što jesmo nego da poboljšamo svoj izgled i budemo zadovoljni vlastitim odrazom u ogledalu.

Ako nije koža, šta je to što može najviše utjecati da izgledate svježe, moderno i mladoliko? Kosa, naravno, piše Story.hr.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Frizerka i stručnjakinja za boje Julia Kratz otkriva dva ključna savjeta za žene starije od 40 godina.

Kraće je slađe

Nažalost, što smo stariji, to nam je kosa tanja. Zato Julia Kratz ne savjetuje dugu kosu. Ovisno o teksturi, kosa nam može izgledati nezdravo i slomljeno, zbog čega izgledamo starije. To se također odnosi i na ekstremne stepenaste frizure koje također prorjeđuju kosu i zato nisu prednost.

Frizura
Foto: Instagram: Frizura

Posebno kod sijede kose, dužine izgledaju vrlo brzo zanemarene:

"Struktura sijede kose je jako nemirna, kosa strši kao male antene iz glave", objašnjava profesionalna frizerka. Bolje: cool kratka frizura. Kratka kosa izgleda gušće pa stoga i zdravije. To te čini mlađom. Čak i prve sijede vlasi izgledaju dobro uz kratku frizuru.

Frizura
Foto: Instagram: Frizura

Kada je u pitanju boja kose, idi na svjetlije nijanse

Ovdje vrijedi sljedeće: što je tamnija boja, izgledaš starije. To je zato što se kontrast s kožom povećava, a bore postaju izraženije. Još jedan nedostatak: nakon samo nekoliko tjedana ponovno se može vidjeti donji dio kose prirodne boje, zbog čega se moraš stalno bojati.

Julia stoga preporučuje da kosu ne bojite tamnije od srednje smeđe boje. I na kraju ima savjet za sve koji vole samouvjereno nositi svoju sijedu kosu: na primjer, UV zrake ili nikotin mogu uzrokovati da bijela kosa dobije nepoželjnu žutu nijansu. Što pomaže protiv toga: sjaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije