Savjeti stručnjaka za žene koje pređu 50. godinu: Ovako ćete izbjeći umoran i iscrpljen izgled

2
Radiosarajevo.ba
Savjeti stručnjaka za žene koje pređu 50. godinu: Ovako ćete izbjeći umoran i iscrpljen izgled
Foto: Pexels / Žena

Starenje je nešto što ne možemo izbjeći, no ono što možemo izbjeći je umoran i iscrpljen izgled već u pedesetima.

U nastavku donosimo nekoliko savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da nakon 50. rođendana izgledate mlađe od svojih godina.

Ne preskačite kremu za sunčanje

"O tome kako izgleda vaša koža ovisi koliko starima će vas ljudi doživljavati. Da biste izbjegli pretjerane bore i mrlje na koži, svakodnevno nanosite hidratantnu krenu, kremu za sunčanje i pijte puno vode", savjetuje doktor Myles Spar.

Rastu tenzije na Bliskom istoku: Eksplozija u vojnoj bazi u Iraku

Rastu tenzije na Bliskom istoku: Eksplozija u vojnoj bazi u Iraku

Pripazite da kremu za sunčanje nanesete i na vrat i ruke kako vas bore na njima ne bi odale, piše Story.hr.

Ograničite unos kofeina

"Mnogi muškarci i žene vole piti kafu, no to može uzrokovati štetu vašoj koži, osobito ako ste skloni aknama. Naši dermatolozi savjetuju pacijentima da piju puno vode i pridržavaju se raznolike prehrane budući da zdravo tijelo znači i lijepu kožu. Ispijanje kafe može pogoršati suhu kožu, pa je bolja opcija piti vodu. Ukratko, unos vode je ključan za zdravu kožu, a kafa nije idealan način da ostanete hidrirani", savjetuje doktorica Rebecca Fitzgerald.

Pazite na zdrav san

"Možete utjecati na redovno spavanje tako da usvojite rutinu 15 minuta prije odlaska na počinak. Završite dan gašenjem svih električnih uređaja u spavaćoj sobi", savjetuje doktor Chester F. Griffiths.

Ilustracija
Foto: Pexels: Ilustracija

Razmislite i o tome da usvojite ritual prije spavanja, bilo da se radi o čitanju knjige, slušanju smirujuće glazbe ili toploj kupki, bitno je da svaku večer radite istu stvar koja će vas opustiti, a to će vašem tijelu signalizirati da je vrijeme za smirivanje.

Izbjegavajte gledanje televizije ili skrolanje po mobitelu prije spavanja jer vas te aktivnosti mogu dodatno razbuditi.

Ovo su najbolje frizure za žene koje pređu 50.: Stručnjakinja tvrdi, izgledat ćete mladoliko

Ovo su najbolje frizure za žene koje pređu 50.: Stručnjakinja tvrdi, izgledat ćete mladoliko

Prošetajte

Šetnja je idealna aktivnost jer uključuje kretanje, ali i kognitivnu aktivnost, a dobra je za vaše noge, pluća i srce što je zaista dobar način da 'zaustavite' starenje.

Koristite ulje sjemenki grožđa

Ovo ulje se ekstrahira iz sjemenki grožđa i brzo prodire u kožu.

Lice
Foto: Pexels.com: Lice

Uveliko je poznato po svojim protuupalnim, antimikrobnim i antiokdisaditvnim svojstvima, te također sadrži velike količine omega masnih kiselina i vitamina E.

Možete kupiti čisto ulje sjemenki grožđa i koristiti ga u čistom obliku kao serum na licu, nanoseći ga prije spavanja. Umješavanje kapi ulja sjemenki grožđa u vaše omiljene hidratantne kreme za lice i tijelo pomaže zadržati vlagu u vašoj koži.

Ako želite, možete lagano zagrijati ulje sjemenki grožđa tako da

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije