Stavite ovo u vodokotlić i sva prljavština i neugodni mirisi nestat će za sat vremena

1
Radiosarajevo.ba
Stavite ovo u vodokotlić i sva prljavština i neugodni mirisi nestat će za sat vremena
Foto: Pexels / Ilustracija

Da bi vaš dom bio blistav, potrebno je vrijeme i dobra organizacija, stoga nije loše imati "keca u rukavu", odnosno trikove koji će umjesto vas obaviti određene poslove.

To se posebno odnosi na teško dostupna mjesta, poput vodokotlića, a nema osobe koja ne želi maksimalno smanjiti broj bakterija koje se intenzivno i stalno nakupljaju na određenim mjestima.

Hemikalije za čišćenje i dezinfekciju često su vrlo agresivne, zbog čega se mnogi okreću prirodnim rješenjima.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Sirće je višenamjensko sredstvo koje se, osim u kuhinji, široko koristi u čišćenju i dezinfekciji kućanstva. Kada se "udruži" sa sodom bikarbonom, postaje moćan alat koji se može koristiti za čišćenje gotovo svega.

Zagrijte 200 ml sirćeta i dodajte dvije kašike sode bikarbone. Dobivenom smjesom premažite unutrašnjost vodokotlića koji ste prethodno ispraznili (okrenuvši ventil za vodu i ispraznivši vodokotlić) pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim jednostavno pustite vodu, prenosi Krstarica.

Voda kojom se napuni vodokotlić izaći će u WC školjku, a kombinacija sirćeta i sode očistit će i najzahtjevnije dijelove.

Bez ikakvog truda riješit ćete se nečistoća i WC školjka će zablistati, a vodokotlić će biti potpuno čist i dezinficiran, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije