Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.
Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.
Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Za kadin butiće će vam trebati oko 500 grama mljevenog junećeg mesa, 50 grama riže, glavica luka, malo bijelog luka, so i biber. Sos se posebno pravi.
Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.