Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur

0
Radiosarajevo.ba
Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Foto: Screenshot/ Zlatina kuhinja / Kadun butići

Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.

Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Za kadin butiće će vam trebati oko 500 grama mljevenog junećeg mesa, 50 grama riže, glavica luka, malo bijelog luka, so i biber. Sos se posebno pravi.

Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije