Starinsko bosansko jelo: Kadun butići - odličan izbor za iftar ili sehur
Radiosarajevo.ba
![Starinsko bosansko jelo: Kadun butići - odličan izbor za iftar ili sehur](https://storage.radiosarajevo.ba/article/536879/871x540/kadun_butici_zlatina_kuhinja_ss.jpg?v1710320114)
Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.
Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.
Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.
![Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579074/300x185/zlatko_dizdarevic_juni2019_FB222.jpg?v1739714766)
Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije
Za kadin butiće će vam trebati:
- 500 grama mljevenog junećeg mesa
- 50 grama riže
- glavica luka
- malo bijelog luka
- so
- biber
Sos se posebno pravi.
Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.
Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)