Šta su praznici bez mramornog kolača: Ovako su ga pripremale bake
Praznici samo što nisu, a ako još uvijek tražite inspiraciju, poslužite se ovim receptom za mramorni kolač - priprema je brza i jednostavna, mjere su "na kašike", onako kako su to radile naše bake i mame.
Sastojci:
3 jaja
Nevjerovatan revanš: Usyk pobijedio Furyja i potvrdio dominaciju u teškoj kategoriji
15 kašika brašna
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika vode
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
2 kašike kakaa
Priprema:
Pjenasto umutite 3 jaja, a zatim dodajte 15 kašika šećera, 15 kašika brašna i isto toliko ulja i vode te jedan vanilin šećer.
Sve dobro umutite i pola smjese izlijte u jedan kalup, a u drugu polovicu dodajte 2 kašike kakaa i 1 kašiku vode. Izmiješajte i prelijte po prvoj smjesi - slobodno šarajte smjesom.
Pecite na 200°C otprilike 40 minuta, piše Večernji list.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.