Šta su praznici bez mramornog kolača: Ovako su ga pripremale bake

0
Radiosarajevo.ba
Šta su praznici bez mramornog kolača: Ovako su ga pripremale bake
Foto: Pixabay / Ilustracija

Praznici samo što nisu, a ako još uvijek tražite inspiraciju, poslužite se ovim receptom za mramorni kolač - priprema je brza i jednostavna, mjere su "na kašike", onako kako su to radile naše bake i mame. 

Sastojci:

3 jaja

Nevjerovatan revanš: Usyk pobijedio Furyja i potvrdio dominaciju u teškoj kategoriji

Nevjerovatan revanš: Usyk pobijedio Furyja i potvrdio dominaciju u teškoj kategoriji

15 kašika brašna

15 kašika šećera

15 kašika ulja

15 kašika vode

Prašak za pecivo

Vanilin šećer

2 kašike kakaa 

Priprema:

Pjenasto umutite 3 jaja, a zatim dodajte 15 kašika šećera, 15 kašika brašna i isto toliko ulja i vode te jedan vanilin šećer.

Sve dobro umutite i pola smjese izlijte u jedan kalup, a u drugu polovicu dodajte 2 kašike kakaa i 1 kašiku vode. Izmiješajte i prelijte po prvoj smjesi - slobodno šarajte smjesom.

Pecite na 200°C otprilike 40 minuta, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije