Šta su ove godine jeli gosti na ceremoniji dodjele Oskara: Objavljen jelovnik slavnih kuhara

1
Radiosarajevo.ba
Šta su ove godine jeli gosti na ceremoniji dodjele Oskara: Objavljen jelovnik slavnih kuhara
Foto: Instagram / Kreacije slavnog Wolfganga Pucka

Ove godine, za 96. dodjelu Oscara, Wolfgang Puck, poznati australsko-američki ugostitelj, i Elliot Grover, kuhar iz Londona, ponovno su se ujedinili kako bi kreirali jelovnik za zabavu nakon ceremonije.

Dok su slavne osobe čekale da osvoje nagrade na prestižnoj dodjeli Oscara, njih dvojica su pripremili širok izbor jela za nepca celebrity gostiju. Zanimljivo je napomenuti da je ovo 30. put da Wolfgang Puck sprema jela za ovu manifestaciju. Groveru je ovo bio drugi put da učestvuje.

Jelovnik Oscara sadržavao je juhu od rakova, lignje, pečenu tunu, sir burratu, koktel sa škampima, a za predjelo su se služile kamenice rockefeller. Na jelovniku su se također našle četiri vrste salata - Cezar salata, Oscar salata, obična kućna salata i salatu od cikle. Oscar salata zauzela je centralno mjesto, a sastojala se od crvenog luka, miješanog povrća, vinaigrette od javora, paradajza, kozjeg sira i kandiranih pekan oraha.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Osim salata, na jelovniku su bile i tjestenine među kojima su fettuccine alfredo, pasta s piletinom i parmezanom, penne alla votka i jambalaya. Gosti su još mogli probati lososa, jumbo škampe,  svinjski kotlet, rižoto od povrća, biftek, tzv. kolače od rakova. Za priloge su imali pire krumpir, špinat, pečenu mrkvu, prokulice, kao i pomfrit.

Slavne osobe na dodjeli također su uživale u tartufima Wolfganga Pucka, a mogli su probati i njegovu pitu s piletinom. Kuhar je vrlo popularan i zbog toga što je kreirao čokoladnu figuricu Oscara pozlaćenu 24-karatnim zlatom.

Slavne je počastio i američki TV voditelj i komičar Jimmy Kimmel s tzv. kutijama za grickalice. Domaćin se pobrinuo da svako ko sjedi unutar kazališta dobije bombone Mike and Ike's candy, Shappy Pretzel perec sa senfom i bočicu vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije