Šta kaže horoskop: Evo koje ciljeve svaki znak može ostvariti u novoj godini

Radiosarajevo.ba
Šta kaže horoskop: Evo koje ciljeve svaki znak može ostvariti u novoj godini
Foto: Pixabay / Naučnik tvrdi - nema 'života poslije smrti'

Nova godina je savršeno vrijeme za razmišljanje o novim ciljevima, eventualnim promjenama koje se spremamo unijeti u život, kao i pripremama za neki novi početak.

Osim toga, 2020. nije samo početak nove godine nego i novog desetljeća! Međutim, ponekad je teško odlučiti odakle početi. Srećom, odlično mjesto za traženje odgovora su zvijezde.

Na osnovi svojih karakteristika, svaki horoskopski znak ima potencijal ispuniti određeni cilj 2020. godine, usprkos svim preprekama koje se mogu naći na putu.

Ovo su savjeti koje je PopSugar spremio za svaki znak zodijaka.

Ovan

Ovnovi su entuzijastični i teško im je biti mirni. Oslonite se na tu potrebu za stimulacijom i zacrtajte cilj da ove godine pronađete novi hobi – možda neki sport ili naučite svirati neki instrument, i ustrajte dok ga ne usavršite. Ovnovi su, doduše, nestrpljivi, što može biti problem u ovom slučaju, ali osjećaj zadovoljstva zbog postignutih rezultata bit će vrijedan svakog uloženog truda.

Bik

Snaga i posvećenost Bika često može prerasti u tvrdoglavost. U 2020. godini pažljivo izaberite svoje bitke. Iako je vaša strast zaista impresivna, ponekad je kompromis nužan. Ublažite stres tako što ćete odlučiti za što se vrijedi boriti, a što se može riješiti uzajamnim razumijevanjem.

Blizanci

Poznato je da su Blizanci strastveni, ali i neodlučni, i imaju običaj podijeliti pažnju na više različitih zadataka koje žele obaviti. Ove godine, krenite lagano! Nema potrebe za preuzimanjem previše projekata na sebe i preopterećenjem. Iskoristite strast koju osjećate za nešto što stvarno želite, i neka vam to bude prioritet.

Rak

Ljudi se često oslanjaju na svoje prijatelje Rakove, jer oni važe za horoskopski znak koji je uvijek spreman pomoći - budući da su veoma empatični. U 2020. godini nemojte se bojati i sami zatražiti pomoć. Lijepo je to što se volite pomoći drugima, ali dopustite i njima da budu tu za vas.

Lav

Lavovi imaju nevjerojatno samopouzdanje koje se osjeća u svakoj prostoriji u kojoj se pojave. U novoj godini, iskoristite tu energiju Lavova za ciljeve do kojih vam je stalo, prema kojima osjećate strast.

Djevica

Djevice su nevjerojatno organizirane i odgovorne, što su divne osobine. Ali 2020. godine, između zakazivanja novih i organiziranja starih obaveza, ne zaboravite svakog dana odvojiti barem malo vremena za opuštanje. To bi mogao biti pravi izazov, da, ali pokušajte se ne opterećivati sitnicama i tu energiju uložite u brigu o sebi.

Vaga

Kao Vaga, stalno čeznete za ravnotežom, ali isto tako ne volite promjene i skloni ste neodlučnosti. Da biste pomogli sebi, naviknite se praviti popise „za“ i „protiv“. Ovo je efikasan način kako svoje prirodne vještine staviti u funkciju logike, i to će vam pomoći imati više samopouzdanja prilikom donošenja odluka.

Škorpion

Kao jedan od najemotivnijih znakova, ponekad si možete dopustiti pokazivanje osjećaja u obliku ljubomore ili tajnovitosti. U novoj godini, učinite sve da vaša porodica i vaši prijatelji znaju da vam je stalo do njih. Bilo da je to putovanje, poklon ili kvalitetno provedeno vrijeme, pokušajte s ovim malo drugačijim pristupom pokazati im koliko vam znače.

Strijelac

Kao pravi avanturistički znak, Strijelac teži slobodi i istraživanju. Nahranite tu potrebu tako što ćete otputovati na neko mjesto na kojem još nikada niste bili. Možda na neki drugi kontinent, a možda i u gradić u blizini - pronađite mjesto koje ste oduvijek željeli posjetiti kako biste zadovoljili svoj nagon za istraživanjem.

Jarac

Jarčevi su disciplinirani i odgovorni, što ih svrstava među najpouzdanije horoskopske znakove. U 2020. godini slobodno isprobajte nešto spontano! Najbolje uspomene često nastaju iz nečeg što se dogodilo potpuno neplanirano, nečega što vam možda zvuči kao potpuna ludost! No, ako vam se ukaže prilika, iskoristite je i nećete se pokajati!

Vodolija

Vodolije vrlo rado pomažu drugima, ali rijetko pokazuju vlastite osjećaje. Ove godine pokušajte se otvoriti malo više - vođenjem dnevnika. Povremeno zapisivanje misli i osjećaja koja nastojite zadržati u sebi moglo bi vam veoma odgovarati i biti prvi korak prema lakšem ispoljavanju emocija prema okolini.

Ribe

Ribe spadaju u umjetničke znakove. Postoji li umjetnički projekt koji ste oduvijek sanjali? Možda slika, snimanje kratkog filma ili glazbenog albuma? Neka 2020. godina bude ona u kojoj ćete taj san i ispuniti. Možda zaista imate običaj previše sanjariti i maštati, ali zašto svoje maštarije ne biste učinili stvarnim kroz umjetnost?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije