Šta kada vam dječije igračke zapinju na svakom koraku

Radiosarajevo.ba
Šta kada vam dječije igračke zapinju na svakom koraku
Jeste li i vi jedna od mama na izmaku snage u potrazi za dobrim rješenjem slaganja igračaka.
Jeste li i vi jedna od mama na izmaku snage u potrazi za dobrim rješenjem slaganja igračaka.
 
Taman kada ste pomislili da je sve na svom mjestu, djeca se vraćaju iz vrtića, škole...i sve ponovo počinje ličiti na dom od prije par sati.
 
Ima li rješenja? Postoji li strategija?
 
Pokažite djeci kako da pomognu
 
Gunđanje da vam ne žele pomoći neće pomoći. Dajte djeci tačne upute koje mogu slijediti i veće su šanse da vam zaista i pomognu u suzbijanju nereda. Osigurajte djeci dovoljno prostora za pohranu, najbolje nekoliko velikih kutija gdje će uvijek biti sve njihove igračke.
 
Redovno čišćenje igračaka
 
Pritom, naravno, mislimo i na higijensko čišćenje, ali i uklanjanje igrački koje djeca više ne koriste. Osim što ćete im osloboditi dovoljno prostora za aktualne igračke, ove nezanimljive uvijek možete skloniti na neko vrijeme i ponuditi djetetu za koji mjesec kada će dijete biti ponovno zainteresirano za njih.

Što se prije opustite to bolje

Ne očekujte da će ikada dječja soba biti uredna prema vašim pojmovima urednosti, no pokušajte na vrijeme naučiti djecu kako bi im uštedjeli haotičan život i neprestano gubljenje vlastitih stvari u hrpetinama igračaka i knjiga.
 
Beskorisne stvari eliminirajte iz svog života i prostor će odmah biti ugodniji za življenje i lakši za održavanje. Nema smisla gubiti cijele dane čisteći za djecom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije